Bladkorven

Hier lees je alles over de bladkorven die de gemeente elk jaar plaatst om bladafval kwijt te kunnen.

Bladkorven

Om het opruimen van gevallen blad gemakkelijker te maken plaatst de gemeente vanaf week 43 (rond 21 oktober) bladkorven op verschillende plekken in de stad.  In de stad staan ongeveer 280 korven verspreid.

Foto van een bladkorf die geleegd wordt door de gemeente.

Help ons mee!

Door bladafval wat in de straat ligt het verwijderen , helpen bewoners ook om de putten schoon te houden. Op deze manier kan het water beter weg en ontstaan er dus minder plassen. Door bladafval op te ruimen ontstaan er ook minder gladde plekken.

Tot wanneer staan de korven er?

De korven worden rond half december weer verwijderd.  De gemeente plaatst de korven niet overal, maar vooral:

 • in straten met gemeentebomen waar overlast van bladeren wordt ervaren als bladeren in de voortuinen of stoep waaien

 • op een veilige plaats, bewoners moeten de bladkorf veilig kunnen gebruiken en de bladkorf moet veilig geleegd kunnen worden

 • niet onder bomen of lantaarnpalen omdat de bladkorven dan niet geleegd kunnen worden

 • niet op een grasveld of plantsoen vanwege eventuele beschadigingen

In de bladkorven mag alleen bladafval. Er mag dus geen snoeiafval in zoals takken, stronken of onkruid. Ook mag ander afval zoals restafval of plastic er niet in. De korven worden volgens een rooster geleegd. Als de korf eerder vol is, dan kun je hier melding van maken.

Kaart van de locaties

Op onderstaand kaartje staan de locaties van de bladkorven.  Klik op de afbeelding om in te kunnen zoomen en te zoeken naar een locatie bij jou in de buurt!
Bladdepots

In verschillende wijken zijn tijdelijke bladdepots (stortplaatsen). Het gebruik van de bladdepots verkort de rijtijden van de veegmachine. Soms ligt er dan een aantal dagen een hoop blad in de wijk, dat kan tijdelijk wat overlast geven. In principe worden de depots regelmatig opgeruimd. De depots zullen, afhankelijk van het vallen van de bladeren, tot het einde van het jaar blijven staan. De bladdepots staan in:

 1. Krommenie, Steunpunt Noord
 2. Wormerveer, Noordsterpark parkeerplaats
 3. Zaandijk, Willem Dreeslaan
 4. Rooswijk Wezelstraat
 5. Koog a/d Zaan, Verzetstraat keerlus
 6. Jagersveld, parkeerplaats
 7. Assendelft, Waterschot, links van garageboxen

Bladkorf aanvragen            

                                                                                                                    Het is niet meer mogelijk om een bladkorf aan te vragen voor dit jaar. Als u voor volgend jaar een bladkorf aan wilt vragen, dan kunt u een melding maken onder de categorie Groen en (speel-) voorzieningen. Uw aanvraag komt dan op een lijst. Als er een bladkorf vrijkomt, dan hebben locaties op de wachtlijst voorrang.

Hoog contrast
Ga naar Zaanstad.nl