Fietsparkeren

In drukke gebieden in Zaanstad kan je niet zomaar overal je fiets kwijt. Hier lees je waar je je fiets veilig kwijt kan.

Waar kan ik mijn fiets of scooter stallen?

                                                                                                                    Fietsen, scooters of bromfietsen kunnen in het centrum van Zaandam gratis parkeren in de parkeervakken voor fietsen op het Rustenburg, de Rozengracht, Vinkenstraat en Westzijde . Op een aantal van deze parkeervakken geldt tussen 7.00 en 19.00 uur een maximale parkeertijd van vier uur. Als je langer wilt parkeren, ga dan naar de stalling aan de Noordschebosch, het Fietsenpakhuis Vinkenstraat of naar de fietsenstalling op de Damstraat. Hier vind je een overzicht van alle fietsenstallingen in het centrum.


Verwijderde fietsen

De handhavers van de gemeente Zaanstad controleren of fietsen goed zijn geparkeerd. Wanneer je fiets niet goed staat geparkeerd of zo staat dat voetgangers er niet langs kunnen, dan halen de handhavers uw fiets weg.

Verwijderde fietsen kunnen tegen een vergoeding van € 20,- (alleen per pin) opgehaald worden bij het fietsdepot. Het fietsdepot zit op de hoek Houtveldweg/Aris van Broekweg (naast het pompstation en Juvat Dance Academy). Openingstijden en meer informatie vind u hier.


Hoog contrast
Ga naar Zaanstad.nl