Zilverschoonplein

Hier lees je alles over het vernieuwde Zilverschoonplein in Zaanstad.

Opening Zilverschoonplein 

In Kogerveld is het Zilverschoonplein door de gemeente opgeknapt. De fontein op het plein raakte de afgelopen jaren geregeld stuk. Hierdoor ontstond stilstaand water, met alle ongemakken die hierbij horen. Een reden om de fontein (de installatie) te vervangen. Maar bij inspectie bleek tevens dat het kunstwerk (eerder stond er wel en officieel kunstwerk op de fontein) van brons, in zeer slechte staat verkeerde. Dit kunstwerk moest worden vervangen. Omdat we bewoners hierbij willen betrekken, konden bewoners zelf een ontwerp indienen voor een object op de fontein. Niet iedereen maakt zomaar een ontwerp, daarom was er ook de mogelijkheid om tijdens een bewonersavond een ontwerp met een ontwerper en een technicus te maken.  Ter inspiratie werden er door de gemeente ook al drie ontwerpen voorgelegd. 

Uiteindelijk  werden alle ontwerpen voorgelegd aan de buurt. Bewoners konden door het uitbrengen van hun stem, hun voorkeur kenbaar maken. Het ontwerp met de meeste stemmen, zou uiteindelijk worden gerealiseerd. Met een ruime meerderheid (33 van de 40 stemmen) is gekozen voor het volgende ontwerp:Een nieuwe fontein!

Zaterdag 29 juni was een spetterende heropening van het plein op een tropische middag. Wethouder Natasja Groothuismink heropende het opgeknapte plein en de vernieuwde fontein. Het plein is een mooie ontmoetingsplek om nieuwe mensen te leren kennen tijdens een potje jeu de boules en waar kinderen heerlijk kunnen spelen. De heropening is tevens een oproep aan de buurtbewoners en ondernemers om samen verder te blijven werken aan een leefbare wijk voor iedereen. Met goede voorzieningen en waar mensen prettig wonen en werken.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl