Weverstraat

Eind december 2020 is de herinrichting succesvol afgerond. Op deze pagina leest u meer over dit project.

De openbare ruimte van de Weverstraat was aan vervanging toe. De inrichting voldeed niet meer aan de huidige eisen, de bestrating was versleten, de rijbaan vertoont rijsporen en was op plaatsen verzakt. Daar waar nodig vervingen we ook het riool.

Dit hebben we gedaan

Het vervangen van de bestrating biedt de kans de openbare ruimte opnieuw in te richten. Langs bijna de gehele Iepen- en Weverstraat komen brede fietsstroken. Fietsers krijgen hierdoor meer ruimte. Het autoverkeer krijgt minder ruimte door een smalle rijstrook tussen de fietsstroken. Hierdoor lijkt de rijstrook smaller, waardoor auto's langzamer zullen rijden. Daarnaast worden drie oversteekpunten voor voetgangers aangelegd. Deze oversteekpunten worden voorzien van een middensteunpunt, waardoor voetgangers in delen de weg kunnen oversteken. Deze steunpunten hebben ook een remmende werking voor het autoverkeer. Verder worden de openbare verlichting en diverse laanbomen vervangen.

Bij de kruising van de Weverstraat met de Heiligeweg wordt de VRI (verkeerslichten) vernieuwd. Bij de Iepenstraat en het eerste gedeelte van de Weverstraat worden alleen fietsstroken aangebracht en zijn geen andere werkzaamheden gepland. Waar dat nodig is, worden de straat en stoep ongeveer 10 cm opgehoogd, om de zakking van de afgelopen jaren iets te compenseren. Het hoogteverschil dat hierbij mogelijk ontstaat met uw inrit of tuinpad wordt opgelost door het ophogen van de eerste meter van de verharding op uw erf.

In maart 2021 zijn nieuwe bomen geplant.

Definitief ontwerp

In maart 2019 is een informatiebijeenkomst in de buurt georganiseerd, waar u het voorlopig ontwerp heeft kunnen inzien.

Definitief ontwerp 30-04-19 .pdf

Tekening riool 17-11-17.pdf

Waar werken we?

Klik op de onderstaande afbeelding om deze te vergroten.


Wanneer? 

De werkzaamheden bij u in de buurt zijn klaar.


Er komt een andere boomsoort, namelijk esdoorns

Groenaannemer De Enk gaat de esdoorns planten. Zij zorgen ook voor nieuw gras.

In 2019 vertelde wij u dat wij op verzoek van bewoners toch kastanjebomen zouden planten. Wij kozen voor 2 soorten die veel minder gevoelig zijn voor de kastanjebloedingsziekte. Helaas zijn deze de komende jaren niet meer leverbaar. Wij hebben besloten om esdoorns aan te planten. Deze boomsoort is ongeveer hetzelfde formaat en wordt net zo groot als kastanjebomen. 


 

Zo laten we van ons horen

De bewoners van de Weverstraat en diverse omliggende straten hebben de volgende informatiebrieven van de gemeente Zaanstad ontvangen.


Bewonersbrief afronding Weverstraat 18-01-21.pdf


Bewonersbrief voortgang werkzaamheden Weverstraat 21-09-20.pdf

Bewonersbrief start herinrichting Boogaard 06-06-20.pdf

De aanwonenden van de werkvakken hebben onderstaande informatie van de aannemer ontvangen:

Bewonersbrief Weverstraat03-08-20

Bewonersbrief Weverstraat 26-06-20.pdf

Bewonersbrief  rioolinspectie 24-06-20.pdf

Bewonersbrief Weverstraat 11-06-20.pdf

Zo kun je ons bereiken

Voor overige vragen kan je contact opnemen met de projectleider van het werk de heer O. Kramer via het algemene informatienummer 14075 of o.kramer@zaanstad.

Wil je meer weten over hoe een project tot stand komt? Klik hier voor onze informatiepagina. 

Archief

Planning en fasering 05-11-20.pdf

Planning en fasering 19-11-20.pdf


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl