Vijfpootveld e.o.

Vanaf 2024 vernieuwen wij de openbare ruimte van het Vijfpootveld en omgeving. Op deze pagina lees je meer over dit project. 

De huidige inrichting is versleten en toe aan vervanging.

Dit gaan we doen

  • We vervangen het straatwerk voor gebruikelijke Zaanse materialen;
  • We vervangen het riool;
  • We voeren onderzoek uit naar de gezondheid van de bomen.
  • Wij plaatsen Ledverlichting net zoals op andere plaatsen in Zaanstad;
  • We onderzoeken de parkeerdrukte en gaan dit verbeteren;
  • We vergroenen de wijk waar mogelijk.

Deze werkzaamheden zijn bedoeld om de wijk toekomstbestendig te maken en jou plezieriger te laten wonen.

Foto van de straatnamen Oosterveld, Oosterzoom, Matjesveld, Matjeszoom, Vijfpootveld

Hier werken we

Wij voeren de werkzaamheden uit in de onderstaande wijk.


Wanneer?

Wij gaan in 2024 starten. De precieze datum is mede afhankelijk van projecten in de omgeving zoals het Weeshuisland en Spoorland.

Tot die tijd zijn wij bezig met onderzoeken naar parkeren, groen, kabels en leidingen en het uitwerken van een ontwerp van de wijk. 

Foto van de omgeving

Wij willen graag je mening

Voordat wij een ontwerp gaan maken zijn wij benieuwd naar jouw idee over de nieuwe inrichting van de wijk. Wat gaat er nu goed en minder goed. Wat ervaar je als plezierig of juist hinderlijk en wat zie je in de toekomst graag terug.


Wij ontvangen graag jouw ideeën en aanvullingen voor het ontwerp door het invullen via het digitale reactieformulier onder aan deze pagina.


Reageren is mogelijk tot 14 september 2022

Wij verzamelen alle reacties en hiervan maken wij een vraag & antwoord overzicht. Ideeën en aanvullingen gebruiken wij, als het kan, in het ontwerp van de wijk.

Het ontwerp en vraag & antwoord overzicht plaatsen wij ook hier op de website in de volgende fase van het project. Daarbij plannen wij ook een inloopmoment om het ontwerp toe te lichten en vragen te beantwoorden.

Het ontwerp is daarna definitief, wat uitgangspunt is voor de uiteindelijke uitvoering.

Bomen

Bomen spelen sinds de bouw van de wijk een belangrijke rol. Het draagt bij aan een gezonde woonomgeving voor bewoners en dieren en gaan hittestress tegen. Voor de aanleg van het riool moeten wij bomen kappen. Wij planten hier nieuwe bomen voor terug en planten daar mogelijk nog extra. Een extern bureau gaat de huidige bomen beoordelen. Zieke of slechte bomen gaan wij ook vervangen.

Zo laten we van ons horen

De bewoners in de omgeving van het project hebben de onderstaande bewonersbrief ontvangen.


Ophalen ideeën Vijfpootveld e.o. 09-08-22pdf

 

Riolering eigen terrein

Wij hogen op sommige plekken in de wijk  de straat op. Dit om er voor te zorgen dat in de toekomst de straten niet onder water komen te staan door een te hoge grondwaterstand.


Door deze ophoging komt ook het riool op sommige delen hoger te liggen. Wij passen alleen het riool in de openbare ruimte aan. Voor rioolaansluitingen op eigen terrein ben je zelf verantwoordelijk. Hier vind je meer informatie.


Zo kun je ons bereiken

Bel met het gemeentelijke telefoonnummer 14 075 en vraag naar Koen van Geemen projectleider Ingenieursbureau. Of stuur een mail naar k.geemen@zaanstad.nl

Op deze foto is Koen van Geemen te zien.

Reactieformulier Vijfpootveld e.o.

Je kan tot 14 september 2022 je reactie achterlaten in het onderstaande formulier.

* verplichte invulvelden
Je persoonsgegevens hebben we nodig om je aanmelding te bevestigen en jouw reactie op het ontwerp te verwerken. Wij gebruiken je gegevens niet voor andere doeleinde en worden ook niet langer dan noodzakelijk bewaard. Het privacy protocol is te vinden op www.zaanstad.nl. 

De laatste vraag van dit formulier dient als controle vraag. Zo weet het systeem dat het formulier niet wordt ingevuld door een robot.


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl