Vijfpootveld e.o.

Vanaf 2025 vernieuwen wij de openbare ruimte van het Vijfpootveld en omgeving. Op deze pagina leest u meer over dit project. 

De huidige inrichting is versleten en toe aan vervanging.

Dit gaan we doen

  • We vervangen het straatwerk voor gebruikelijke Zaanse materialen;
  • We vervangen het riool;
  • We voeren onderzoek uit naar de gezondheid van de bomen.
  • Wij plaatsen Ledverlichting net zoals op andere plaatsen in Zaanstad;
  • We onderzoeken de parkeerdrukte en gaan dit verbeteren;
  • We vergroenen de wijk waar mogelijk.

Deze werkzaamheden zijn bedoeld om de wijk toekomstbestendig te maken en jou plezieriger te laten wonen.

Foto van de straatnamen Oosterveld, Oosterzoom, Matjesveld, Matjeszoom, Vijfpootveld

Hier werken we

Wij voeren de werkzaamheden uit in de onderstaande wijk.


Wanneer?

Wij gaan in 2025 starten. De precieze datum is afhankelijk van projecten in de omgeving zoals het Weeshuisland en Spoorland.

Tot die tijd zijn wij bezig met onderzoeken naar parkeren, groen, kabels en leidingen en het uitwerken van een ontwerp van de wijk. 

Foto van de omgeving

Voorlopig ontwerp

U heeft tot 14 september 2022 uw wensen en ideeën voor de buurt aan ons kunnen doorgeven. Wij verzamelen alle reacties en hiervan maken wij een vraag & antwoord overzicht. Ideeën en aanvullingen gebruiken wij, als het kan, in het ontwerp van de wijk.

Het ontwerp en vraag & antwoord overzicht plaatsen wij ook hier op de website in de volgende fase van het project. Daarbij plannen wij ook een inloopmoment om het ontwerp toe te lichten en vragen te beantwoorden.

Het ontwerp is daarna definitief, wat uitgangspunt is voor de uiteindelijke uitvoering.

Bomen

Bomen spelen sinds de bouw van de wijk een belangrijke rol. Het draagt bij aan een gezonde woonomgeving voor bewoners en dieren en gaan hittestress tegen. Voor de aanleg van het riool moeten wij bomen kappen. Wij planten hier nieuwe bomen voor terug en planten daar mogelijk nog extra. Een extern bureau gaat de huidige bomen beoordelen. Zieke of slechte bomen gaan wij ook vervangen.

Zo laten we van ons horen

De bewoners in de omgeving van het project hebben de onderstaande bewonersbrief ontvangen.


Ophalen ideeën Vijfpootveld e.o. 09-08-22pdf

 

Riolering eigen terrein

Wij hogen op sommige plekken in de wijk  de straat op. Dit om er voor te zorgen dat in de toekomst de straten niet onder water komen te staan door een te hoge grondwaterstand.


Door deze ophoging komt ook het riool op sommige delen hoger te liggen. Wij passen alleen het riool in de openbare ruimte aan. Voor rioolaansluitingen op eigen terrein bent u zelf verantwoordelijk. Hier vindt u meer informatie.


Zo zijn we te bereiken

Bel met het gemeentelijke telefoonnummer 14 075 of stuur een mail naar ingenieursbureau@zaanstad.nlHoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl