Verbindingsweg Assendelft

Wij gaan een verbindingsweg maken tussen de Noorderweg en de Noorderveenweg. Op deze pagina leest u meer over dit project.

Door de komst van Saendelft en andere woongebieden is de verkeersdruk in Assendelft gegroeid. De leefbaarheid in de Dorpsstraat in Assendelft staat daardoor onder druk. Voornamelijk het werk-woonverkeer naar en van het westen (Heemskerk) rijdt via de Dorpsstraat naar het kruispunt bij de Communicatieweg. Dat zorgt tijdens de spitsuren voor veel drukte en daarmee ook voor onveilige verkeerssituaties.

Vorig jaar heeft de gemeenteraad een motie aangenomen om de verkeersdrukte op de Dorpsstraat aan te pakken. De raad heeft het college gevraagd dit verkeersknelpunt op te lossen. Met als voorwaarde de meest goed mogelijke en snelst uit te voeren oplossing uit te werken. De afgelopen periode heeft de gemeente mogelijke oplossingen onderzocht.

De oplossing is om een verbinding te maken tussen de Noorderweg en de Noorderveenweg

Deze oplossing is snel te maken omdat de wegen er al liggen. De weg is al eerder aangelegd voor het bouwverkeer voor de nieuwbouwwijk Kreekrijk. In het begin was het plan om deze weg na de bouw van de wijk Kreekrijk (gepland in 2026), open te stellen voor al het verkeer. Nu maken wij de bouw weg eerder geschikt voor het verkeer. De oplossing biedt een opening voor inwoners van Saendelft en Kreekrijk. Hierdoor heeft het verkeer meer mogelijkheden om in en uit de wijk te rijden.

Dit gaan we doen

De oplossing bestaat uit een aantal onderdelen:

  • Aanleg van een vrij liggend fietspad tussen de aansluiting met het Jaap Bootspad en de communicatieweg op de Noorderweg. Op het deel van de Noorderweg tussen de rotonde met de Kreekrijklaan en het Jaap Bootspad komen fietsstroken op de weg.
  • Aanpassing van de kruising van de 2e bouw weg met de aansluiting van het sportpark de Omzoom door de aanleg van een verkeersplein.  
  • Aanleg rotonde als vervanging van kruispunt Parkrijklaan-Noorderveenweg om de verkeersveiligheid te verbeteren.
  • Onderzoek naar een betere verkeersafhandeling waarbij we kijken naar veiligheid en capaciteit op de bestaande rotonde Noorderveenweg/Dorpsstraat.


Waar werken we? 

Wanneer?

De gemeente heeft een informatietekening gemaakt. Wij informeren u op de informatie avond over het plan. De gemeenteraad heeft de opdracht gegeven om deze weg zo snel mogelijk te maken.


De mogelijkheid om uw mening te geven is hierdoor korter. Het ontwerp staat vast, maar wij willen zeker uw mening horen. Geef ook punten aan die wij zeker niet mogen vergeten.


Door het coronavirus weten wij nog niet of de inloopavond door kan gaan. Als dat niet mogelijk is dan wordt het een digitale bijeenkomst.


Via de knop hieronder kunt u het ontwerp bekijken.


Overzichtstekening 24-6-21.pdf


Uw reactie op het ontwerp

U kunt reageren tot 8 oktober 2021 via onderstaand reactieformulier. Deze termijn hebben we verlengd van 10 september tot 8 oktober. Wij verzamelen alle reacties en hiervan maken wij een vraag & antwoord overzicht. 


Het vraag & antwoord overzicht plaatsen wij op deze website. De reacties met het uitgewerkte ontwerp leggen wij voor aan de Raad. Het ontwerp is daarna definitief.

Zo laten we van ons horen

Tijdens de voorbereiding van dit project informeren wij bewoners en belanghebbenden meerdere keren. 


Brief 1:
Via de onderstaande bewonersbrief zijn bewoners en belanghebbenden ge├»nformeerd over de herinrichting van hun buurt. Daarnaast vragen wij om reacties en idee├źn. 

Bewonersbrief verbindingsweg 11-7-21.pdf


Zo kun je ons bereiken


Bel met het gemeentelijke telefoonnummer 14 075 en vraag naar mij, Adriaan Verduijn projectleider.

foto van Adriaan Verduijn (projectleider)

Wil je meer weten over hoe een project tot stand komt? Klik hier voor onze informatiepagina. 

Informatie uit de Raad

Agenda initiatief oplossing spitsdrukte 8-12-20.pdf

Amendement M Ontsluiting 25-5-21.pdf

RIB uit RIS Voortgang Verbindingsweg 16-6-21.pdf

Informatie over de verbindingsweg


Uitwerkingsplan Saendelft Tuinwijk 5-6-21.pdf

Verbindingsweg Assendelft Intensiteiten 22-6-21.pdf

FAQ Aanpak verkeersdruk 30-6-21.pdf

Op www.ruimtelijkeplannen.nl vindt u het bestemmingsplan Kreekrijk

Reactieformulier

Voor suggesties en aanvulling op het ontwerp kunt u het onderstaande reactieformulier invullen. Reageren is mogelijk tot 8 oktober 2021.

* verplichte invulvelden
Uw persoonsgegevens hebben we nodig om wensen en opmerkingen te verwerken in het ontwerp. Wij gebruiken uw gegevens niet voor andere doeleinde en worden ook niet langer dan noodzakelijk bewaard. Het privacy protocol is te vinden op www.zaanstad.nl. 

De laatste vraag van dit formulier dient als controle vraag. Zo weet het systeem dat het formulier niet wordt ingevuld door een robot.


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl