Ophaalbrug Haaldersbroek

De ophaalbrug Haaldersbroek, tussen het Kalf en de Braakdijk/Haaldersbroek, moet vervangen worden omdat de huidige staat erg slecht is.

Waarom?

De ophaalbrug Haaldersbroek, tussen het Kalf en de Braakdijk/Haaldersbroek, moet vervangen worden omdat de huidige staat erg slecht is. Om te zorgen dat de brug nog gebruikt kan worden totdat deze wordt vervangen, heeft de gemeente tijdelijke versterkingen aangebracht.

Voor het vervangen van deze karakteristieke ophaalbrug, is er gezocht zoekt naar een goede balans in de functionaliteit en het behoud van het unieke karakter van de brug. 

Ontwerp

Ontwerptekening 1.pdf

Ontwerptekening 2.pdf


Planning, communicatie en bereikbaarheid

De aannemer De Boer & De Groot uit Harlingen heeft in zijn plan van aanpak aangegeven om voor, tijdens en na de werkzaamheden te willen communiceren met de omgeving. Helaas vanwege het corona virus is dit nog een puzzel hoe op te pakken. In ieder geval informeert hij de buurt over de planning en de bereikbaarheid. 

Uitgangspunt tijdens de werkzaamheden is dat Haaldersbroek en de Braakdijk bereikbaar zijn voor voetgangers, fietsers en auto’s.

ophaalbrug Haaldersbroek Zaandam

Bewonersbrief start werk Haaldersbroekbrug.pdf

Hoog contrast
Ga naar Zaanstad.nl