Herinrichting Westzijde

In 2020 is de herinrichting van de Westzijde succesvol afgerond. Ook zijn er  werkzaamheden in de Simon de Witstraat en het Ruijterveer uitgevoerd. Op deze pagina lees je meer over het project.

Verbeteren verkeersveiligheid Westzijde (juni 2023)

Klik hier voor meer informatie over de werkzaamheden Westzijde tussen Harenmakersstraat en Vincent van Goghweg:
Verbetering verkeersveiligheid Westzijde - Buitengewoon Zaanstad

Contactpersoon:  Hans Lamers.

Sinds enkele jaren werkt de gemeente Zaanstad aan het opknappen van de Westzijde. Een grote operatie met vele fases. De Westzijde, één van de historische linten in Zaanstad, behoort voor een deel tot het winkelgebied van Zaandam. Terugbrengen van het historische karakter en het verhogen van de veiligheid is een voorwaarde en daar houden wij rekening mee bij de herinrichting. Onder andere door het versmallen van de rijbaan, op het 50 km-deel fietsstroken aan te leggen, extra oversteekvoorzieningen te maken en door toepassing van gebakken bestratingsmaterialen, bijpassende verlichting en straatmeubilair.

Dit hebben we gedaan

De Westzijde tussen de Vinkenstraat en de Klokbaai is intussen helemaal opgeknapt en ingericht als 30 km gebied. Het resterende deel van de Westzijde, vanaf de Klokbaai tot aan het  Papenpad, is nu aan de beurt. Dit weggedeelte richten wij in als 50 km weg, waarbij met borden een adviessnelheid van 30 km/uur wordt aangegeven.

Definitief ontwerp Klokbaai - Papenpad.pdf


Wanneer?

De werkzaamheden zijn succesvol afgerond.

Waar werken we?

De onderstaande afbeelding geeft het werkvak en de wegafsluiting aan.


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl