Herinrichting George Gershwinstraat

Begin 2023 starten wij met de herinrichting van de George Gershwinstraat en omgeving. Op deze pagina leest u meer over het project.

Dit gaan we doen

Het straatwerk en het riool in de wijk is op veel plekken verzakt. Daarom gaan wij het riool vernieuwen en de bestrating weer op goede hoogte brengen.

Waterleidingbedrijf PWN, Liander- Gas en KPN voeren ook nog werkzaamheden uit. Voor zover wij nu kunnen overzien zijn deze lokaal en vrij beperkt qua effect op de omgeving.

Mogelijk moet u uw schutting, tuin en/of oprit ophogen

Dit zou u moeten doen wanneer u op een locatie in de wijk woont waar de openbare ruimte is verzakt. Op sommige delen kan dit wel om 20 tot 40 centimeter gaan. Hieronder vindt u een tekening met daarop aangegeven hoeveel uw omgeving is verzakt. Wanneer u op zo’n locatie woont, willen wij vragen om uw eigendommen op te hogen, voordat wij met de werkzaamheden in uw buurt beginnen.

Tekening ophogen in cm 24-3-2022.pdf

Groen

Boomonderzoek geeft aan dat we een groot deel van de 220 bomen moeten vervangen. Dit komt doordat we delen van de wijk 20 tot 30 centimeter moeten ophogen. Veel bomen kunnen hier niet tegen en zullen dood gaan. Daarnaast vervangen we slecht groeiende bomen door nieuwe bomen. Dit omdat de grond waarin ze staan niet geschikt is om goed te kunnen doorgroeien. Tenslotte kappen we ook bomen om het riool aan te kunnen leggen. In totaal planten we ongeveer 60 extra bomen meer dan in de huidige situatie.

Boomonderzoek George Gershwinstraat.pdf

De overige bomen krijgen een groeiplaatsverbetering, waardoor ze gezond kunnen doorgroeien. Ook gaan wij waar kan minder verharding terugbrengen. Er komt dus meer ruimte voor groen. Daarnaast knappen we ook een aantal plantvakken in de wijk op

Speelplaatsen


Sommige speelplaatsen in uw wijk knappen we geheel of gedeeltelijk op. Dit vanwege de riolering die we moeten vervangen of omdat de speelplek te laag ligt. Het is op sommige speelplekken niet prettig als er lang waterplassen liggen. Op deze pagina vindt u hier meer informatie over.

Waar werken we?

In onderstaand kaartje is in het groen aangegeven waar we aan het werk gaan. Het gebied rond het winkelcentrum, aansluitend aan het project ‘De Bannehoven’, knapt de ontwikkelaar Tervoort Egmond op.

Wanneer?

De planning is om begin 2023 te starten met de werkzaamheden. Naar verwachting is het werk eind 2024 klaar.

Ontwerpproces

Het projectteam van gemeente Zaanstad, dat zorg draagt voor de herinrichting, wil graag samen met de bewoners komen tot een mooi en goed ontwerp. Het projectteam bestaat uit: Marc Kerpel (ontwerper), Erwin Neelen (verkeerskundige), Frank de Graaf (werkvoorbereider) en Willem Fontein (projectleider). 

Wij hebben uw opmerkingen verwerkt

In de zomer van 2020 hebben we gevraagd naar de wensen en ideeën voor uw wijk. In totaal zijn er 35 reacties binnengekomen. Veel daarvan zijn verwerkt in het voorlopig ontwerp. Via het onderstaande ‘’vraag en antwoord document’’ vindt u de reacties en onze opmerkingen terug. Daarnaast kunt u ook het voorlopig ontwerp inzien.

Vraag en antwoord 2020.pdf

Parkeeronderzoek Domineestuin en George Gershwin 1-12-20 1 dec 2020.pdf

Voorlopig ontwerp 23-03-2022.pdf

Reageren op het voorlopig ontwerp

Wij nodigen u bij deze uit om uw reactie op het voorlopig ontwerp in het onderstaande formulier met ons te delen. Dit kan tot 7 mei 2022. Met uw inbreng maken wij dan een definitief ontwerp. Deze willen wij rond de zomer van 2022 aan u presenteren. 


Definitief ontwerp

Uw reactie gaan wij vervolgens, waar mogelijk, verwerken in het definitief ontwerp. Het bijgewerkte ontwerp en vraag & antwoord overzicht plaatsen wij hier op de website geplaatst. In dit overzicht reageren wij op de ingestuurde suggesties.

Het ontwerp maken wij daarna definitief, wat uitgangspunt zal zijn voor de uiteindelijke uitvoering.

Zo laten we van ons horen

In dit project informeren wij bewoners en belanghebbenden.

Bewonersbrief ontwerpbijeenkomst Benny Goodmanstraat 19-05-22.pdf

Aanpassen voorlopig ontwerpfase George Gershwin 19-05-22.pdf

Bewonersbrief presentatie voorlopig ontwerp 01-04-22.pdf

Bewonersbrief wensen en ideeën 08-06-20.pdf

Zo kunt u ons bereiken

Als er nog vragen zijn kunt u contact opnemen via de gemeentelijke informatielijn 14 075 met projectleider W. Fontein.

Willem Fontein

Wil je meer weten over hoe een project tot stand komt? Klik hier voor onze informatiepagina. 


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl