Herinrichting George Gershwinstraat

Begin 2022 starten wij met de herinrichting van de George Gershwinstraat en omgeving. Het straatwerk en het riool in de wijk zijn op een groot aantal locaties behoorlijk verzakt. Op deze pagina lees je meer over het project.

Dit gaan we doen

Het straatwerk en het riool in de wijk zijn op een groot aantal locaties behoorlijk verzakt. Daarom gaan wij het riool vernieuwen en de bestrating weer op goede hoogte brengen.

Mogelijk dat nutspartijen, zoals PWN, Liander en Ziggo, ook nog werkzaamheden moeten uitvoeren. Dat vernemen wij later dit jaar.

Groen

Veel bomen in de wijk hebben onvoldoende goede grond om in te groeien. Daardoor is een aantal bomen er slecht aan toe. Deze worden dan ook vervangen. De overige bomen krijgen een zogenaamde groeiplaatsverbetering, waardoor ze gezond kunnen doorgroeien. Ook gaan wij de plantvakken in de wijk opknappen.

Waar werken we?

Wanneer?

De planning is om begin 2023 te starten met de werkzaamheden. Naar verwachting is het werk rond juni 2024 gereed.

Voor het zover is bereiden wij tussen juni 2020 en december 2021 het werk voor.

Ontwerpproces

Het projectteam van gemeente Zaanstad, dat zorg gaat dragen voor de herinrichting, wil graag samen met de bewoners komen tot een mooi en goed ontwerp.

Verzamelen van ideeën

Onder normale omstandigheden zouden wij met bewoners uit de wijk een voorlopig ontwerp maken. Vanwege de beperkingen door het coronavirus, hebben wij het dit keer anders aangepakt.


Wij hebben u uitgenodigd om uw wensen, ideeën en aandachtspunten voor uw straat en uw wijk, met ons te delen via het digitaal reactieformulier. Dit kon  tot 27 juli 2020. Met uw inbreng maken wij dan een ontwerp die wij na de zomer aan u willen presenteren.


Voorlopig ontwerp

Van alle reacties maken wij een overzicht en geven wij aan wat hiermee wordt gedaan. Het voorlopig ontwerp zetten wij in oktober online op deze pagina. Daarop kunt u op dezelfde wijze, via een reactieformulier,  uw reactie plaatsen. U ontvangt hier eind september meer informatie over.

Definitief ontwerp

De suggesties gaan wij vervolgens, waar mogelijk, verwerken in het definitief ontwerp. Het bijgewerkte ontwerp en vraag & antwoord overzicht plaatsen wij hier op de website geplaatst. In dit overzicht reageren wij op de ingestuurde suggesties. 

Het ontwerp wordt daarna definitief gemaakt, wat uitgangspunt zal zijn voor de uiteindelijke uitvoering.


Zo laten we van ons horen

In dit project gaan wij bewoners en belanghebbenden 4x informeren. 

Brief 1: bijdrage voorlopig ontwerp

Bewoners en belanghebbenden worden geïnformeerd over de noodzaak van de herinrichting van hun buurt. Ze worden uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan het voorlopig ontwerp. 

Brief 2: toelichting Voorlopig ontwerp + reactie

Wanneer het voorlopig ontwerp gereed is, worden bewoners en belanghebbenden uitgenodigd om het ontwerp te bekijken en daarop een reactie te geven. De wijze waarop bepalen wij later. 

Brief 3: Kenbaar maken definitief ontwerp

De binnengekomen reacties worden waar mogelijk verwerkt in het definitief ontwerp. Bewoners ontvangen een brief wanneer het definitief ontwerp gereed is, met een verwijzing naar de locatie waar het ontwerp kan worden bekeken. In het vraag & antwoord overzicht wordt ook aangeven waarom mogelijk sommige suggesties niet zijn verwerkt in het ontwerp.

Brief 4: Start uitvoering

In deze brief maken wij kenbaar wanneer de werkzaamheden gaan starten en welke gevolgen dit heeft. Denk bijvoorbeeld aan bereikbaarheid, parkeergelegenheid, stof-, en geluidsoverlast.

Zo kun je ons bereiken

Als er nog vragen zijn kan je contact opnemen via de gemeentelijke informatielijn 14 075 met projectleider W. Fontein.

Wil je meer weten over hoe een project tot stand komt? Klik hier voor onze informatiepagina. 

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl