Herinrichting George Gershwinstraat

Begin 2025 starten wij met de herinrichting van de George Gershwinstraat en omgeving. Op deze pagina leest u meer over het project.

Dit gaan we doen

Het straatwerk en het riool in de wijk is op veel plekken verzakt. Daarom gaan wij het riool vernieuwen en de bestrating weer op goede hoogte brengen.

Waterleidingbedrijf PWN, Liander- Gas en KPN voeren ook nog werkzaamheden uit.

Groen

Boomonderzoek geeft aan dat we een groot deel van de 220 bomen moeten vervangen. Dit komt doordat we delen van de wijk 20 tot 30 centimeter moeten ophogen. Veel bomen kunnen hier niet tegen en zullen dood gaan. Daarnaast vervangen we slecht groeiende bomen door nieuwe bomen. Dit omdat de grond waarin ze staan niet geschikt is om goed te kunnen doorgroeien. Tenslotte kappen we ook bomen om het riool aan te kunnen leggen. In totaal planten we ongeveer 60 extra bomen meer dan in de huidige situatie.

Boomonderzoek George Gershwinstraat.pdf

De overige bomen krijgen een groeiplaatsverbetering, waardoor ze gezond kunnen doorgroeien. Ook gaan wij waar kan minder verharding terugbrengen. Er komt dus meer ruimte voor groen. Daarnaast knappen we ook een aantal plantvakken in de wijk op

Mogelijk moet u uw schutting, tuin en/of oprit ophogen

Dit zou u moeten doen wanneer u op een locatie in de wijk woont waar de openbare ruimte is verzakt. Op sommige delen kan dit wel om 20 tot 40 centimeter gaan. Hieronder vindt u een tekening met daarop aangegeven hoeveel uw omgeving is verzakt. Wanneer u op zo’n locatie woont, willen wij vragen om uw eigendommen op te hogen, voordat wij met de werkzaamheden in uw buurt beginnen.

Tekening ophogen in cm

Waar werken we?

In onderstaand kaartje is in het groen aangegeven waar we aan het werk gaan. Het gebied rond het winkelcentrum, aansluitend aan het project ‘De Bannehoven’, knapt de ontwikkelaar Tervoort Egmond op. Heeft u vragen over het project Bannehoven dan kunt u hier informatie vinden. Ook kunt u tijdens kantoortijden bellen naar
088-7122193. 


Wanneer?

Liander gaat eerst bij u in de wijk aan het werk. U vindt informatie over de werkzaamheden en de planning op de volgende website: 

Buurtaanpak stroomnet Zaandijk | Liander 

Planning herinrichting volledige wijk 

De planning is om begin 2025 te starten met de rest van de werkzaamheden. U ontvangt nog bericht over een bewonersavond om de werkzaamheden toe te lichten. 

Voorlopig ontwerp

Het projectteam van gemeente Zaanstad, dat zorg draagt voor de herinrichting, wil graag samen met de bewoners komen tot een mooi en goed ontwerp. Het projectteam bestaat uit: Michiel van Zwieten (ontwerper), Erwin Neelen (verkeerskundige), Frank de Graaf (werkvoorbereider) en Monique Hartman (projectleider). 

Voorlopig ontwerp


Definitief ontwerp

U heeft kunnen reageren op het voorlopig ontwerp. Uw reactie gaan wij vervolgens, waar mogelijk, verwerken in het definitief ontwerp. Het bijgewerkte ontwerp en vraag & antwoord overzicht plaatsen wij hier op de website geplaatst. In dit overzicht reageren wij op de ingestuurde suggesties.

Het ontwerp maken wij daarna definitief, wat uitgangspunt zal zijn voor de uiteindelijke uitvoering.

Zo laten we van ons horen

In dit project informeren wij bewoners en belanghebbenden.

Bewonersbrief ontwerpbijeenkomst

Aanpassen voorlopig ontwerpfase

Bewonersbrief presentatie voorlopig ontwerp

Bewonersbrief wensen en ideeën

Zo kunt u ons bereiken

ls er nog vragen zijn, bel met het telefoonnummer 14 075 en vraag naar projectleidster Monique Hartman of mail naar M.Hartman@zaanstad.nl.

Wilt u meer weten over hoe een project tot stand komt? Klik hier voor onze informatiepagina. 

Archief

Vraag en antwoord 2020.pdf

Parkeeronderzoek Domineestuin en George Gershwin 1-12-20 1 dec 2020.pdf

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl