Hensbroek

In de omgeving Hensbroekstraat staat er in 2019 een herinrichting op de planning. Via deze pagina word je op de hoogte gehouden van het project.

Werken aan een mooiere en leukere buurt.

In de Hensbroekstraat, Bennebroekstraat, Abbenbroekstraat en tussengelegen straten zijn de bestrating, het riool, de bomen en het andere groen aan vervanging toe. Vanuit de gemeente hebben we geld gereserveerd om dit in de komende jaren op te knappen.    

                                                                                                                                               

Als we dan toch aan het werk moeten, kunnen we misschien meteen ook wat andere dingen doen om de buurt mooier, leuker en gebruiksvriendelijker te maken. We zijn daarover met de buurtbewoners in gesprek. Samen maken we een plan voor de nieuwe inrichting. De werkzaamheden zullen in  januari 2019 starten en zullen naar verwachting een jaar duren.

De vier fases in Hensbroek e.o.

Fase 1  t/m week 24
Fase 2 week 22 t/m week 38
Fase 3 week 34 t/m week 43
Fase 4 week 40 t/m week 51Ondertussen in Hensbroek...

Hieronder lees je de waar we op dit moment mee bezig zijn, en daaronder ook wat er voor die tijd allemaal gebeurde.


Stand van zaken 15 augustus 2019Het project vordert gestaag. Kort na de bouwvak wordt fase 2 afgerond. De aannemer zet extra capaciteit in om Fase 3 alvast in week 34 te kunnen beginnen. Deze fase neemt zo’n 10 weken in beslag. Door de tijdelijke extra capaciteit wordt de opgelopen achterstand ingelopen.

De grondopslag aan de Houtveldweg veroorzaakt overlast voor de aanwonenden van de Bennebroekstraat. Deze bewoners zijn met een bewonersbrief geïnformeerd over de aanleiding en toekomst van deze grondopslag. Zie de brief hiernaast.

Stand van zaken 19 maart 2019- Half januari is aannemingsbedrijf Boogaard Infra begonnen met zijn werkzaamheden. Door opstartperikelen en onwerkbaar weer is er enige vertraging opgelopen. We verwachten dat deze achterstand kan worden ingelopen en dat we eind 2019 klaar zullen zijn.

Inloopavond 26 november 2018- Om bewoners te informeren over de planning en fasering van de werkzaamheden heeft de gemeente samen met de aannemer een bijeenkomst georganiseerd. Hier konden bewoners ook de ontwerptekening bekijken. Tijdens deze avond zijn medewerkers van de aannemer en ambtenaren aanwezig geweest om vragen van bewoners over het project te beantwoorden.

Bewonersbrief november 2018-  In de bewonersbrief in november werden alle bewoners uitgenodigd om naar de inloopavond op 26 november te komen. In deze brief werd ook vermeld dat de aannemer bekend is. De aannemer die bij jullie in de buurt aan de slag gaat is Boogaard Infra.

Bewonersbrief juli 2018 - In juli van dit jaar heeft de gemeente bewoners van de Hensbroekstraat, Bennebroekstraat, Abbenbroekstraat en tussengelegen straten geïnformeerd dat de voorbereiding voor de rioolvervanging en bestratingswerkzaamheden weer zijn gestart.


Andere vragen?

Bel met het gemeentelijke telefoonnummer 14 075 en vraag naar Hans Lamers of stuur een mail naar h.lamers@zaanstad.nl 

Bewonersbrieven

Open >> Bewonersbrief grondopslag broekenbuurt Houtveldweg.pdf

Open >> Bewonersbrief uitnodiging informatieavond werkzaamheden.pdf

Hoog contrast
Ga naar Zaanstad.nl