Herinrichting Harenmakersbuurt

Eind oktober 2020 is aannemer Germieco gestart met de herinrichting. Op deze pagina lees je meer over dit project.

De openbare ruimte van de Harenmakersbuurt was aan vervanging toe. De inrichting voldeed niet meer aan de huidige eisen, de bestrating was versleten, de rijbaan vertoonde rijsporen en was op plaatsen verzakt. Daarnaast werkten we op diverse plaatsen aan het riool.

Dit hebben we gedaan

De gehele bestrating wordt vervangen en de openbare ruimte opnieuw ingericht. Ook vervangen wij het riool bij het Olieslagerspad en wordt het rioolgemaal aan het J.A. Laanplein / Boerenpad verwijderd. Om dit uit te kunnen voeren wordt ook hier een deel van de riolering aangepast en vervangen.

Wij hebben besloten om bij het J.A. Laanplein en Wagenschotpad het riool van binnenuit te herstellen. Dit heet relinen en is een vrij nieuwe techniek waarbij er een soort ‘kous’ door het riool getrokken wordt. Hierdoor kan dit herstelde riool weer jaren mee.

Definitief ontwerp

In 2019 zijn diverse informatiebijeenkomsten in de buurt georganiseerd. Op de eerste avond in februari hebben wij informatie opgehaald bij de bewoners. Dit waren verbeterpunten en ideeën voor de nieuwe inrichting. Op de tweede avond in juli hebben we een voorlopig ontwerp gepresenteerd. Hierna is het Definitief Ontwerp vastgesteld .


Harenmakersbuurt ontwerp.pdffoto van een straat in de Harenmakersbuurt ZaandamWanneer?

De werkzaamheden zijn klaar.


Betaald parkeren


Sommige bewoners hebben aangegeven dat parkeren in de buurt lastig is. Ook doordat bezoekers aan de binnenstad of vanwege werk hun auto hier parkeren. We hebben tijdens de bewonersavond een enquête gehouden over het wel of het niet invoeren van betaald parkeren. Hieruit bleek dat de verhouding tussen wel of niet betaald parkeren gelijk is. Voor de herinrichting is dit geen onderwerp wat meegenomen wordt. De voorgestelde inrichting zal namelijk niet veranderen wanneer bepaalde parkeerregels gekozen worden.


Zo laten we van ons horen

De bewoners van de buurt ontvingen onderstaande bewonersbrief van gemeente Zaanstad.


Bewonersbrief start werk Harenmakersbuurt 19-10-2020.pdf


Bewonersbrief voortgang Harenmakersbuurt 22-06-20.pdf


De aanwonenden van de werkvakken ontvangen extra informatie van de aannemer. Hieronder ziet u de bewonersbrieven van de aannemer.


Bewonersbrief fase 8a 17-02-2021.pdf


Bewonersbrief fase 1a 21-10-2020.pdf


Zo kun je ons bereiken


Als u vragen heeft over uw fundering kunt u terecht bij het Funderingsloket (ook bekend als het

Gemeentelijk Adviesbureau Funderingsherstel) of via 075 - 655 22 27.


Voor overige vragen kan je contact opnemen met de projectleider van het werk de heer O. Kramer via het algemene informatienummer 14075 of o.kramer@zaanstad.nl.


Wil je meer weten over hoe een project tot stand komt? Klik hier voor onze informatiepagina. 
Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl