Herinrichting Harenmakersbuurt

De herinrichting van de Harenmakersbuurt is in 2021 succesvol afgerond. Op deze pagina lees je meer over dit project.

De openbare ruimte van de Harenmakersbuurt was aan vervanging toe. De inrichting voldeed niet meer aan de huidige eisen, de bestrating was versleten, de rijbaan vertoonde rijsporen en was op plaatsen verzakt. Daarnaast werkten we op diverse plaatsen aan het riool.

Dit hebben we gedaan

De gehele bestrating wordt vervangen en de openbare ruimte opnieuw ingericht. Ook vervangen wij het riool bij het Olieslagerspad en wordt het rioolgemaal aan het J.A. Laanplein / Boerenpad verwijderd. Om dit uit te kunnen voeren wordt ook hier een deel van de riolering aangepast en vervangen.

Wij hebben besloten om bij het J.A. Laanplein en Wagenschotpad het riool van binnenuit te herstellen. Dit heet relinen en is een vrij nieuwe techniek waarbij er een soort ‘kous’ door het riool getrokken wordt. Hierdoor kan dit herstelde riool weer jaren mee.

Definitief ontwerp

In 2019 zijn diverse informatiebijeenkomsten in de buurt georganiseerd. Op de eerste avond in februari hebben wij informatie opgehaald bij de bewoners. Dit waren verbeterpunten en ideeën voor de nieuwe inrichting. Op de tweede avond in juli hebben we een voorlopig ontwerp gepresenteerd. Hierna is het Definitief Ontwerp vastgesteld .


Harenmakersbuurt ontwerp.pdf



foto van een straat in de Harenmakersbuurt Zaandam



Wanneer?

De werkzaamheden zijn klaar.


Betaald parkeren


Sommige bewoners hebben aangegeven dat parkeren in de buurt lastig is. Ook doordat bezoekers aan de binnenstad of vanwege werk hun auto hier parkeren. We hebben tijdens de bewonersavond een enquête gehouden over het wel of het niet invoeren van betaald parkeren. Hieruit bleek dat de verhouding tussen wel of niet betaald parkeren gelijk is. Voor de herinrichting is dit geen onderwerp wat meegenomen wordt. De voorgestelde inrichting zal namelijk niet veranderen wanneer bepaalde parkeerregels gekozen worden.


Terugkoppeling evaluatie

In maart 2021 hebben wij u verzocht onze evaluatie over de communicatie rondom het project in de Harenmakersbuurt  in te vullen. Nogmaals bedankt voor uw reactie, wij zijn blij met de input die wij hebben ontvangen. In hoofdlijnen hebben wij het volgende uit de evaluatie gehaald:

  • De bewonersbrieven zijn informatief en prettig om op de deurmat te krijgen
  • Deze website  was niet genoeg onder de aandacht van bewoners
  • Over het algemeen zijn de bewoners tevreden over de communicatiemiddelen vanuit de gemeente. Wel het verzoek om vertragingen en wijzigingen in de werkzaamheden vaker en eerder te communiceren
  • De telefonische bereikbaarheid van de gemeente is gewaardeerd met een 6,0
  • De klachtenafhandeling vanuit de gemeente is gewaardeerd met een 5,8
  • De telefonische bereikbaarheid van de aannemer is gewaardeerd met een 6,6
  • De klachtenafhandeling van de aannemer is gewaardeerd met een 5,9

Binnen de gemeente zijn wij met de verbeterpunten aan de slag gegaan. Zo plaatsen wij voortaan borden in de buurt met een verwijzing naar de projectpagina op deze website. Daarnaast zijn we bezig om de klachtenafhandeling binnen de gemeente te verbeteren/versnellen. Ook communiceren we vertragingen en wijzigingen in de werkzaamheden vaker met de omgeving. 




Zo laten we van ons horen

De bewoners van de buurt ontvingen onderstaande bewonersbrief van gemeente Zaanstad.


Bewonersbrief start werk Harenmakersbuurt 19-10-2020.pdf


Bewonersbrief voortgang Harenmakersbuurt 22-06-20.pdf


De aanwonenden van de werkvakken ontvangen extra informatie van de aannemer. Hieronder ziet u de bewonersbrieven van de aannemer.


Bewonersbrief fase 8a 17-02-2021.pdf


Bewonersbrief fase 1a 21-10-2020.pdf


Zo kun je ons bereiken


Als u vragen heeft over uw fundering kunt u terecht bij het Funderingsloket (ook bekend als het

Gemeentelijk Adviesbureau Funderingsherstel) of via 075 - 655 22 27.


Voor overige vragen kan je contact opnemen met de projectleider van het werk de heer O. Kramer via het algemene informatienummer 14075 of o.kramer@zaanstad.nl.


Wil je meer weten over hoe een project tot stand komt? Klik hier voor onze informatiepagina. 




Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl