Fietspad Kaaikpad

Wij maken een nieuwe recreatieve fietsroute langs het Kaaikpad tot aan de Communicatieweg-West. Op deze pagina leest u meer over dit project.

Wij maken een nieuw fietspad langs het Kaaikpad tot aan de Communicatieweg-West. Door deze nieuwe route kunnen fietsers de drukke Dorpsstraat van Assendelft vermijden. 

Dit gaan we doen

Het bestaande fietspad Kaaikpad dat nu aansluit op het Jaap Bootpad verlengen we langs de watergang De Kaaik tot aan de Communicatieweg. Het fietspad krijgt asfalt en is 3 meter breed. Voor het nieuwe fietspad is een brug nodig.

Het fietspad leggen we in twee fases aan:
De 1e fase loopt van de brug over het water De Kaaik naar het Jaap Bootpad tot de voetbalvereniging SVA. In de 2e fase sluiten we het fietspad vanaf SVA aan op de Communicatieweg.

Kaaikpad in uitvoering

Waar werken we?

In onderstaande afbeelding ziet u het het nieuwe fietspad liggen. 

Projectgrenzen Kaaikpad

werkzaamheden brug nieuw fietspad Kaaikpad Assendelft

Wanneer?

Fase 1 van het fietspad (tot aan SVA) is eind augustus 2022 afgerond. Voetbalvereniging SVA is via de nieuwe route per fiets bereikbaar.

De planning van de tweede fase is nog niet bekend. 

Fase tekening 08-02-22.pdf

foto werkzaamheden aanleg fietspad Kaaikpad

Het ontwerp

Om de tekening van de werkzaamheden in te zien kunt u het onderstaande document openen.

Tekening werkzaamheden 28-01-22.pdf

De tekeningen hieronder zijn details over de aan te brengen constructies zoals de opbouw van het fietspad en de oeverbescherming.

Tekening doorsneden en details 28-01-22.pdf

Tekening details beschoeiing 28-01-22.pdf

Zo laten we van ons horen

Het bouwbord is inmiddels geplaatst. Direct betrokkenen informeren wij rechtstreeks.

Bouwbord Kaaikpad

Bewonersbrief start werkzaamheden 28-04-22.pdf

Zo kun je ons bereiken

Als er vragen zijn, bel met het telefoonnummer 14 075 en vraag naar projectleider J. Mooij of stuur een mail naar jeroen.mooij@zaanstad.nl.

Foto van Jeroen Mooij (projectleider)

Uitvoering

Voor alle overige vragen over de werkzaamheden is de uitvoerder van KWS, Jeffrey Hoekens, bereikbaar. Jeffrey is te bereiken via 020-5694200 of via jhoefkens@kws.nl

Algemene informatie tijdens de uitvoering

 • Huisvuilinzameling

  HVC haalt de afvalcontainers op een andere plek op dan u gewend bent. U kunt uw containers tijdelijk in een andere straat zetten. Buiten het werkgebied en bereikbaar voor de ophaalwagen. Voor vragen belt u naar 0800-0700 (gratis).

 • Grofvuil

  Bij het aanmelden van het grofvuil bij de gemeente geeft u aan dat de straat is opgebroken. Spreek duidelijk af waar u het grofvuil neerzet.

 • Voorwerpen verwijderen

  Heeft u voorwerpen in de openbare ruimte staan? Dan vragen wij u deze weg te halen. Zo kunnen wij het werk zo snel mogelijk doen. Als de gemeente Zaanstad voorwerpen moet verwijderen, zijn de kosten helaas voor u.

 • Parkeren

  Tijdens de werkzaamheden kunt u uw auto niet op de normale plek neerzetten. Wilt u uw auto dan ergens anders in de wijk parkeren? Als u een invalideparkeerplaats heeft, krijgt u een andere parkeerplek.

 • Ophogen eigen grond

  De bodem in Zaanstad zakt.  Tijdens een herinrichting brengen wij de straten en voetpaden zoveel mogelijk op het oude niveau terug. Hierdoor kan het zijn dat uw (tuin)pad en/of tuin lager komt te liggen dan de aansluitende openbare ruimte. Wij straten het toegangspad naar uw woning en/of garage maximaal 1 meter uw tuin in. Zo ontstaat er geen afstapje. Wij voeren geen werkzaamheden uit op particulier terrein naast de eerder genoemde meter.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl