Vervangen brug Czarinastraat

Op deze pagina vindt u informatie over het vervangen van de brug op de hoek Hogendijk - Czarinastraat.

Wat gaat er gebeuren?

De gemeente Zaanstad vervangt de brug 203 op de hoek Hogendijk - Czarinastraat. De brug was er slecht aan toe. De nieuwe brug krijgt dezelfde klassieke uitstraling als de bestaande brug en de al eerder vernieuwde bruggen op de Jasykoffstraat en het Rustenburg.


Vernieuwde brug Rustenburg

Waar werken we?


Wanneer?

De brug is weer opengesteld voor het verkeer. Na de bouwvak (week 33, 2021) gaat de aannemer verder met de werkzaamheden. 


Kabels en leidingen

Op dit moment leggen andere organisaties de kabels en leiding aan in de brug. Zij zijn op 25 juni 2021 klaar. Daarna brengen wij het straatwerk en de leuningen aan en is de brug af.
Ontwerp brug


Wij hebben een ontwerp  gemaakt waarin zoveel mogelijk de authentieke uitstraling van de bestaande brug is overgenomen. De brug wordt een familie van de bruggen Jasykoffstraat en Rustenburg (zie foto hiernaast).


Definitief ontwerp 14-08-20.pdf

Verkeer


De Czarinastraat en de rest van de wijk zijn door de werkzaamheden vanaf de Hogendijk niet bereikbaar. Dit gebied is nu bereikbaar via de Wilhelminabrug.  Wij hebben de volgende maatregelen genomen:


- De Czaar Peterstraat is opengesteld voor verkeer in twee richtingen. Hiervoor hebben wij het beweegbare paaltje verwijderd.


- De Czarinastraat is ook bereikbaar via de Korte Rozengracht. Dit geldt alleen voor het inrijden en niet voor het uitrijden. 


- De Hogendijk t.h.v. het Zaantheater blijft afgesloten door een paaltje.


- Op de provincialeweg t.h.v de afslag Hogendijk staat een omleidingsroute richting de Wilhelminabrug (volg  P-ring/P-Rozenhof).


Zo laten we van ons horen


De bewoners in de omgeving ontvingen deze brieven


Bewonersbrief vertraging brug Czarinastraat  03-06-21.pdf


Bewonersbrief start werk 18-06-20.pdf


Een week voor de afsluiting van de brug plaatsen wij een informatiebord bij de brug. 


Zo kunt u ons bereiken

Als er nog vragen zijn kan je contact opnemen via de gemeentelijke informatielijn 14 075 met projectleider F. Heijn.

Wil je meer weten over hoe een project tot stand komt? Klik hier voor onze informatiepagina. Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl