Vervangen brug Czarinastraat

Op deze pagina vindt u informatie over het vervangen van de brug op de hoek Hogendijk - Czarinastraat.

Wat gaat er gebeuren?

De gemeente Zaanstad vervangt de brug 203 op de hoek Hogendijk - Czarinastraat. De brug was er slecht aan toe. De nieuwe brug krijgt dezelfde klassieke uitstraling als de bestaande brug en de al eerder vernieuwde bruggen op de Jasykoffstraat en het Rustenburg.


Vernieuwde brug Rustenburg

Waar werken we?


Kabels en leidingen

Vanaf eind juni is begonnen met het verplaatsen van kabels en leidingen naar een tijdelijke bak. Deze bak staat naast de brug.  Begin oktober is de sloop van de oude brug gestart.


Overige werkzaamheden

Wij graven de bestaande brug uit en deze wordt vervolgens gesloopt. Verder brengen wij funderingspalen aan, wordt er beton- en metselwerk uitgevoerd en moet de brug netjes worden afgewerkt.Ontwerp brug


Wij hebben een ontwerp  gemaakt waarin zoveel mogelijk de authentieke uitstraling van de bestaande brug is overgenomen. De brug wordt een familie van de bruggen Jasykoffstraat en Rustenburg (zie foto hiernaast).


Tekening brug Czarinastraat 7-07-20.pdf 


Wij hebben u uitgenodigd om uw wensen, idee├źn en aandachtpunten met ons te delen via het digitale reactieformulier. U heeft dit kunnen doen tot 17 augustus 2020


De suggesties gaan wij vervolgens waar mogelijk verwerken in het ontwerp. Het bijgewerkte ontwerp en vraag&antwoord overzicht plaatsen wij hier op de website. U wordt hiervan per post op de hoogte gebracht.


Wanneer?

Wij sluiten de brug op woensdag 1 juli 2020 en verwachten dat de brug in mei 2021 klaar is. Tot dan blijft de brug gesloten.Verkeer


De Czarinastraat en de rest van de wijk zijn door de werkzaamheden vanaf de Hogendijk niet bereikbaar. Dit gebied is nu bereikbaar via de Wilhelminabrug.  Wij hebben de volgende maatregelen genomen:


- De Czaar Peterstraat is opengesteld voor verkeer in twee richtingen. Hiervoor hebben wij het beweegbare paaltje verwijderd.


- De Czarinastraat is ook bereikbaar via de Korte Rozengracht. Dit geldt alleen voor het inrijden en niet voor het uitrijden. 


- De Hogendijk t.h.v. het Zaantheater blijft afgesloten door een paaltje.


- Op de provincialeweg t.h.v de afslag Hogendijk staat een omleidingsroute richting de Wilhelminabrug (volg  P-ring/P-Rozenhof).


Zo laten we van ons horen

Een week voor de afsluiting van de brug plaatsen wij een informatiebord bij de brug. 

De bewoners in de omgeving ontvingen deze brief:


Bewonersbrief start werk 18-06-20.pdf


Zo kunt u ons bereiken

Als er nog vragen zijn kan je contact opnemen via de gemeentelijke informatielijn 14 075 met projectleider F. Heijn.

Wil je meer weten over hoe een project tot stand komt? Klik hier voor onze informatiepagina. Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl