Zaanstad doet mee aan de Landelijke Opschoondag

Zaanstad doet mee aan de Landelijke Opschoondag

2 maart 2023

Elke maand vindt er een Zwerfafvalestafette plaats in een wijk in Zaanstad. Op de Landelijke Opschoondag (18 maart) houden we een extra uitgebreide estafette. De zwerfvuilestafette is een opruimactie voor en door opruim vrijwilligers uit de gemeente.

De vrijwilligers van de Zaanse Zwerfafvalbrigade gaan aan de slag op meerdere locaties in Zaandam. Hou jij net zoals deze enthousiaste vrijwilligers ook van een schone buurt, een schone wijk, een schone stad en natuurlijk een schoon milieu? Doe dan mee op de Landelijke Opschoondag! Wij zorgen voor alle materialen en wat lekkers te eten en drinken. 

Routes en locaties


De route

Start

Eind

Route 1: Rosmolenbuurt/Hoornse-Pelderseveld10.00 uur bij Buurthuis De Kolk (verzamelen 9.45. Adres: Klampersstraat 1 te Zaandam)12.00 uur bij Wijkcentrum Dirk Prins (lunch gezamenlijk met route 2. Adres: A.G. Verbeekstraat 35 te Zaandam)
Route 2: Oud-Zuid11.00 uur bij Wijkcentrum De Zuidhoek (verzamelen 10.45. Adres: Wilgenstraat 11 te Zaandam)12.00 uur bij Wijkcentrum Dirk Prins (lunch gezamenlijk met route 1. Adres: A.G. Verbeekstraat 35 te Zaandam)
Route 3: Poelenburg13.00 uur bij de Stadsboerderij (adres De Weer 31)14.00/14.30 uur bij Wijkcentrum De Poelenburcht (Adres: Weerpad 1A te Zaandam).
Route 4: HofwijkStart en eind bij Buurtkamer Hofwijk (Adres: Hof van Holland 63). Tussen 10.00 en 12.00 kunnen afvalgrijpers opgehaald en teruggebracht worden. 
Route 5: KogerveldDe groep actieve bewoners van Kogerveld Actief starten om 10.00 uur vanuit de speeltuin aan de Hondsdrafweg. 


Volg de Zaanse Zwerfafvalbrigade of organiseer zelf een opruimtocht

Volg de Zaanse Zwerfafvalbrigade op Facebook of lees de bekendmaking van de locatie maandelijks in het Zaanstad Journaal. 

Zelf een opruimtocht organiseren? Vraag gratis materialen aan bij de gemeente via buitengewoon@zaanstad.nl

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl