Ankersmidplein krijgt nieuwe roltrappen

Ankersmidplein krijgt nieuwe roltrappen

9 februari 2023

De roltrappen op het Ankersmidplein in Zaandam zijn belangrijk voor voetgangers. Zij lopen via de roltrappen vanaf het centrum naar station Zaandam en het Stadhuisplein en omgekeerd. De afgelopen jaren stonden deze roltrappen te vaak in storing. De gemeente zocht daarom naar een oplossing. Het college van B&W heeft besloten om de bestaande roltrappen te vervangen door roltrappen van een hogere kwaliteit. Daarmee verwacht het College dat de nieuwe roltrappen minder vaak in storing zijn.

Het College kiest voor roltrappen op deze plek, omdat dit past bij een hogere kwaliteitsbeleving van het winkelcentrum van Zaandam. Ook is een roltrap een goede voorziening voor personen, die minder mobiel zijn. 

Wens van de gemeenteraad

Met het vervangen van de roltrappen volgt het college van B&W de wens van de gemeenteraad. Die wil graag op het Ankersmidplein roltrappen houden. De voorbereiding van het plaatsen van de nieuwe roltrappen start nog dit jaar. In 2025 zijn de roltrappen vervangen. Boven de nieuwe roltrappen komt een overkapping. Ook gaat de gemeente een afscheiding plaatsen tussen de roltrappen en de waterval.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl