Ankersmidplein krijgt nieuwe roltrappen

Ankersmidplein krijgt nieuwe roltrappen


Update 29 augustus
De roltrap onder het stadhuis/bij het busstation is vanwege een storing stilgezet. Belangrijke onderdelen zijn beschadigd en het vervangen daarvan kost tijd vanwege beperkte voorraad van de onderdelen. De herstelwerkzaamheden vinden plaats tussen 11 en 24 september 2023 tussen 01.00 en 05.00 uur.
We streven ernaar dat de roltrap bij het busstation/stadhuis uiterlijk 24 september 2023 weer werkt.

Andere mogelijkheden om naar het stadhuis of station te komen zijn:

  • Lift bij busstation/stadhuis
  • Lift Hermitage/parkeergarage
  • Lift bij de waterval
  • Roltrap waterval wordt hersteld in de week van 4 september 2023

Update 15 juni 2023
Om ervoor te zorgen dat de roltrap het tot de vervanging in 2025 het goed blijft doen, krijgt de roltrap een aantal nieuwe onderdelen. De roltrap staat daarom stil van 19 juni 2023 tot en met 17 juli 2023. We zorgen ervoor dat u in ieder geval op een van de roltrappen kunt lopen. U kunt ook de lift nemen op het Ankersmidplein of in de parkeergarage. 

9 februari 2023
De roltrappen op het Ankersmidplein in Zaandam zijn belangrijk voor voetgangers. Zij lopen via de roltrappen vanaf het centrum naar station Zaandam en het Stadhuisplein en omgekeerd. De afgelopen jaren stonden deze roltrappen te vaak in storing. De gemeente zocht daarom naar een oplossing. Het college van B&W heeft besloten om de bestaande roltrappen te vervangen door roltrappen van een hogere kwaliteit. Daarmee verwacht het College dat de nieuwe roltrappen minder vaak in storing zijn. 

Het College kiest voor roltrappen op deze plek, omdat dit past bij een hogere kwaliteitsbeleving van het winkelcentrum van Zaandam. Ook is een roltrap een goede voorziening voor personen, die minder mobiel zijn. 

Wens van de gemeenteraad

Met het vervangen van de roltrappen volgt het college van B&W de wens van de gemeenteraad. Die wil graag op het Ankersmidplein roltrappen houden. De voorbereiding van het plaatsen van de nieuwe roltrappen start nog dit jaar. In 2025 zijn de roltrappen vervangen. Boven de nieuwe roltrappen komt een overkapping. Ook gaat de gemeente een afscheiding plaatsen tussen de roltrappen en de waterval.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl