Tegelwipactie

Tegelwipactie: tegels vervangen door groen

Zaanstad doet mee aan het NK Tegelwippen. We strijden tegen 60 andere gemeentes om zo veel mogelijk tegels te wippen op weg naar een groenere gemeente. Iedereen kan meedoen! Inwoners, bedrijven, scholen, woningcorporaties en gemeente. Extra leuk: u maakt ook kans op gratis plantjes!

Van 30 maart tot 30 september speelt heel Nederland het NK Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen voor groen in zijn eigen (gevel)tuin. U dus ook! Hoe? Maak een foto van uw gewipte tegels en stuur deze op via het formulier op nk-tegelwippen.nl. Vergeet niet het aantal gewipte tegels erbij te noemen. Deze worden dan bij het aantal van de gemeente Zaanstad opgeteld!

Win gratis plantjes

Kans maken op gratis plantjes? Stuur dan ook de gemeente een mail met uw foto via tegelwippen@zaanstad.nl. Of deel de foto via social media en gebruik ook de hashtag #zaanstadsteedsgroener. De eerste twintig deelnemers die meer dan vijf tegels hebben weggehaald, krijgen zaterdag 24 april vijf plantjes om de grond mee te vullen. Ook halen wij gelijk uw tegels op. Dan hoeft u niet zelf naar het afvalbrengstation.

Meer groen

Meer groen in de stad is hard nodig. Ook in Zaanstad zijn is het steeds warmer en komen langere droogteperiodes vaker voor. Tegelijk zijn er ook steeds vaker hevige hoosbuien. Daarom is het nodig om ons voor te bereiden en aan te passen  op het veranderende klimaat. Door de stad te vergroenen, zorgen we voor verkoeling. Daarnaast kan door meer groen het water beter wegstromen. Zo versterken we natuur en biodiversiteit, verbeteren we de gezondheid van Zaankanters én wordt onze stad een leefbaardere stad.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl