Tegelwipactie

Zaanstad doet mee aan het NK Tegelwippen. We strijden tegen 60 andere gemeentes om zo veel mogelijk tegels te wippen op weg naar een groenere gemeente. 

Het NK Tegelwippen 2022 is van start


Het NK Tegelwippen 2022 is van start gegaan! Van 21 maart t/m 31 oktober 2022 doet Zaanstad weer mee aan het NK Tegelwippen. Vorig jaar streden we tegen 80 andere gemeenten om zoveel mopgelijk tegels te vervangen door groen. Dankzij alle deelnemende inwoners kwamen we op de 14e plaats! Dit jaar doen er meer gemeenten mee, we strijden tegen ruim 100 gemeenten! Doe jij ook weer mee?

Heb jij tegels gewipt en vervangen door groen? Maak er dan een foto van en geef ze op via nk-tegelwippen.nl. Dan worden ze bij de Tegelteller van gemeente Zaanstad opgeteld!

Meer groen in Zaanstad

Meer groen in de stad is hard nodig. Ook in Zaanstad is het steeds warmer en komen langere droogteperiodes vaker voor. Tegelijk zijn er ook steeds vaker hevige hoosbuien. Daarom is het nodig om ons voor te bereiden en aan te passen op het veranderende klimaat. Door de stad te vergroenen, zorgen we voor verkoeling. Daarnaast kan door meer groen het water beter wegstromen. Zo versterken we natuur en biodiversiteit, verbeteren we de gezondheid van Zaankanters én wordt onze stad een leefbaardere stad.

Heb jij tegels gewipt en wil je verder met het groenen van je tuin? Bekijk hier 10 tips om te vergroenen!

In de filmpjes hieronder zie je meer over hoe het Zaanstad  vorig jaar verging tijdens het NK Tegelwippen!


Een inwoner vervangt tegels in haar tuin voor groenHoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl