Tegelwipactie

Zaanstad doet mee aan het NK Tegelwippen. We strijden tegen 60 andere gemeentes om zo veel mogelijk tegels te wippen op weg naar een groenere gemeente. 

Tegelwipactie: tegels vervangen door groen

Zaanstad doet mee aan het NK Tegelwippen. We strijden tegen 80 andere gemeentes om zo veel mogelijk tegels te wippen op weg naar een groenere gemeente. Iedereen kan meedoen! Inwoners, bedrijven, scholen, woningcorporaties en gemeente. Met dank aan alle tegelwippende bewoners én het vergroenen van het Stationsplein in Zaandam staan we nu op de 7e plaats! Doe ook mee en help Zaanstad naar de eerste plek! 

Van 30 maart tot 30 september speelt heel Nederland het NK Tegelwippen. Ook Zaanstad wil vergroenen. Minder steen en meer planten. Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen voor groen in zijn eigen (gevel)tuin. Jij dus ook! Hoe? Maak een foto van je gewipte tegels en stuur deze op via het formulier op nk-tegelwippen.nl. Vergeet niet het aantal gewipte tegels erbij te noemen. Deze worden dan bij het aantal van de gemeente Zaanstad opgeteld!

Tegelophaalservice: de gemeente haalt uw tegels op

De gemeente regelt dit jaar een tegelophaalservice. Zo wordt het nog makkelijker om je tegels te vervangen voor bloemen, planten of misschien zelfs een mooie boom. Voor het NK hebben we nog tot eind september om zo veel mogelijk tegels te wippen. Meld je tegels aan via deze pagina. De gemeente haalt je tegels op via onderstaand schema. 

Ophaalschema

Dinsdag 29 juni en 24 augustus: Zaanstad Zuid - Zaandam ten zuiden van de oprit A8-Vincent van Goghweg plus Westerwatering

Donderdag 1 juli en 26 augustus: Zaanstad Midden -Zaandam ten noorden van oprit A8/Vincent van Goghweg, Koog aan de Zaan en Zaandijk

Dinsdag 6 juli en 31 augustus: Zaanstad Noord – Wormerveer, Krommenie en Westknollendam

Donderdag 8 juli en 2 september: Zaanstad West - Assendelft, Westzaan en Nauerna

Meer groen 

Meer groen in de stad is hard nodig. Ook in Zaanstad zijn is het steeds warmer en komen langere droogteperiodes vaker voor. Tegelijk zijn er ook steeds vaker hevige hoosbuien. Daarom is het nodig om ons voor te bereiden en aan te passen  op het veranderende klimaat. Door de stad te vergroenen, zorgen we voor verkoeling. Daarnaast kan door meer groen het water beter wegstromen. Zo versterken we natuur en biodiversiteit, verbeteren we de gezondheid van Zaankanters én wordt onze stad een leefbaardere stad.

Tegelophaalservice

Wil je tegels vervangen voor groen? De gemeente haalt je tegels op! Het ophaalschema vind je op deze pagina. Meld je aan via onderstaande knop.

Ik wil mijn tegels laten ophalen
Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl