Kinderen gaan aan de slag met elektronisch afval tijdens E-waste Race

Gemeente Zaanstad organiseert in samenwerking met Fairphone de E-waste Race.

Kinderen gaan aan de slag met elektronisch afval tijdens E-waste Race

We organiseren samen met Race Against Waste de E-waste Race. In deze race leren kinderen en hun omgeving hoe belangrijk het inzamelen van elektronisch afval is. De race wordt gesponsord door Fairphone.

Leerlingen van tien basisscholen (groep 6, 7 en 8) gaan tijdens de E-waste race vier weken lang de strijd aan met oude en kapotte elektronische apparaten. Kinderen leren hiermee op een interactieve manier over onderwerpen, zoals consuminderen, het tekort aan grondstoffen, hergebruik en recyclen. Zij krijgen eerst een gastles van een expert.

Zo veel mogelijk oude en kapotte apparaten inzamelen

De leerlingen gaan na de les aan de slag. Ze gaan zoveel mogelijk oude en kapotte elektronische apparaten, de e -waste, inzamelen. Je kan meedoen door uw elektronisch afval aan te bieden op www.ewasterace.nl. Voorbeelden van e-waste zijn toetsenborden, waterkokers of mobieltjes. Het is niet de bedoeling dat u lege batterijen of accu’s aanbiedt. Op een later moment komen de leerlingen de spullen bij je thuis ophalen. De school die het meeste afval inzamelt, wint een schoolreisje naar Nemo in Amsterdam. De tweede en derde prijs zijn een rondleiding op het Afvalbrengstation aan de Symon Spiersweg 7 in Zaandam.

De E-waste Race Zaanstad 

De E-waste Race Zaanstad is van 29 mei 2023 tot 22 juni 2023. Race Against Waste en de gemeente zorgen ervoor dat de ingezamelde e-waste bij recyclers met een goede naam terechtkomt. Heb je na de E-waste Race elektronisch afval? Gooi gebruikte apparaten sowieso niet bij het restafval. Inleveren kan bij de milieustraat (Symon Spiersweg 7 in Zaandam), of bij een winkel waar u een nieuw apparaat koopt. Ook bij steeds meer supermarkten en bouwmarkten kan je ze inleveren.

Wat is de huidige stand?

School

Punten

De Golfbreker0
OBS de Overhaal0
De Bijenkorf0
OBS de Gouw0
OBS de Spiegel0
OBS de Dijk0
OBS de Watermolen0
OBS H. Gorter0
Dorpsakker0
Wij-land Westzaan0


Houd deze pagina in de gaten voor updates over de E-waste Race


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl